Proficiat!
Je hebt de belangrijkste, eerste stap gezet om in ieder geval dit – wat ons betreft – belangrijkste voornemen in het nieuwe jaar te realiseren.

Goed voornemen 2013
Werk (en business!) maken van online in B2B
Wij zien – als DutchmarQ en Yonego – juist in B2B dit jaar veel kansen voor jullie om het verschil te maken. Met een slimme aanpak gaat ook jullie website werken als een altijd energieke, 24/7 werkzame topverkoper die inspeelt op de behoeften van de markt. Die jullie verhaal onder de aandacht brengt, zorgt voor meer bereik van jullie portfolio en experts. En relevante leads aanboort!

Al grip op de ongrijpbare klant?
Prospects en klanten in B2B zijn steeds meer ongrijpbaar. Hun investeringsbereidheid en budgetten nemen af. Bovendien toont onderzoek (ondermeer HubSpot) aan dat zij tot 70% van hun koopproces niet gestoord wensen te worden door jullie account manager of commercieel directeur. En zich steeds meer zèlf oriënteren, door mogelijke oplossingen en leveranciers online te vergelijken. Google noemt dat proces voor aanschaf ook wel het ZMOT: Zero Moment Of Truth. Je kunt dat Nulde Moment van de Waarheid natuurlijk ontkennen. En een nieuw blik accountmanagers opentrekken. Of het ZMOT maximaal benutten. Zijn jullie daar klaar voor?

Onze visie
Wij geloven dat je jezelf niet uit de crisis verkoopt door of nog meer reclame te maken, via outbound marketing, of via nog meer sales op de weg. We zijn ervan overtuigd dat echt succesvolle B2B bedrijven de kunst van het digitaal verleiden verstaan. Dat begint met een echt perspectief van de klant en prospect. Denken vanuit een buyer funnel in plaats van de eigen salesfunnel.

Jullie antwoorden op de vraag van prospects & klanten
En krijgt verder vorm door een niet-kopieerbare, aanstekelijke kernboodschap van waar jullie als bedrijf voor staan. Door juist ook online antwoorden op vragen voor jullie doelgroepen te bieden. Via bijvoorbeeld weblogs, whitepapers, video’s,  sympathieke email marketing en relevante e-zines. Via social media marketing daar waar nuttig, niet als Haarlemmerolie. Met een stapsgewijze aanpak om prospects warm te maken om daadwerkelijk zaken met jullie te doen. Lead nurturing dus. Dat vergt een andere kijk op sales, marketing en het beter benutten van jullie verhaal, mensen en content. Mogelijk gemaakt door een planmatige aanpak, slimmere automatisering en de juiste KPIs. Want in B2B online marketing geldt in het bijzonder: meten is weten.

14 maart 2013

We zijn alvast begonnen…
Yonego (ROI driven zoekmachine marketing) en DutchmarQ hebben de handen ineen geslagen. En zijn voor jullie alvast op zoek gegaan naar de meest dodelijke fouten die jullie website nu maakt. Dat biedt dus inzicht in de kansen om snel het verschil online te maken. Graag delen we die met jou en een selecte groep van maximaal 6 marketing en commercieel directeuren. Op donderdagmiddag 14 maart 2013.

Wie komen er nog meer?
Uitgenodigd zijn de commercieel directeur of marketing directeur van een select aantal, succesvolle bedrijven in B2B. Deze bedrijven zijn bestaande relaties van DutchmarQ en Yonego. En verschillen qua branche van autolease, management consultancy tot vastgoed. De grote gemene deler is business to business.

Deelnemers die hebben toegezegd deel te nemen (groep beperkt tot maximaal 6):

  • Commercieel directeur en/of zijn collega van marketing (internationaal opererende onderneming in autolease)
  • Femmy de Rijk, Manager Marketing & Communications – ICT Automatisering

Het programma, donderdagmiddag 14 maart 2013:
13.30 uur: welkom & kennismaking
14.00 uur: introductie en visie op B2B online marketing door DutchmarQ & Yonego
14.30 uur: naar een effectief webkanaal in B2B: propositie, usability, content & leads
15.30 uur: bespreken resultaten website scans (jullie bedrijf en andere deelnemers) & interactie
16.30 uur: borrel met hapje

Ben je er bij?
Reserveer donderdagmiddag 14 maart alvast in je agenda. En reserveer hier je plek zo spoedig mogelijk. Graag tot snel!

Namens DutchmarQ & Yonego
Paul Hassels Mönning MSc en Joris Toonders

Schermafbeelding 2013-01-21 om 01.49.21