Goede (of betere?) voornemens
2013 is al weer 1 maand jong. Misschien heb je sommige goede voornemens al in gang gezet (en anderen in de ijskast).

Goed voornemen 2013Werk (en business!) maken van online in B2B
Juist in B2B zijn er dit jaar veel kansen voor jullie om het verschil te maken. Met een slimme aanpak gaat ook jullie website werken als een altijd energieke, 24/7 werkzame topverkoper die inspeelt op de behoeften van de markt. Die jullie verhaal onder de aandacht brengt, zorgt voor meer bereik van jullie portfolio en experts. En relevante leads aanboort!

Al grip op de ongrijpbare klant?
Prospects en klanten in B2B zijn steeds meer ongrijpbaar. Hun investeringsbereidheid en budgetten nemen af. Bovendien toont onderzoek (ondermeer HubSpot) aan dat zij tot 70% van hun koopproces niet gestoord wensen te worden door een account manager of commercieel directeur. En zich steeds meer zèlf oriënteren, door mogelijke oplossingen en leveranciers online te vergelijken. Google noemt dat proces voor aanschaf ook wel het ZMOT: Zero Moment Of Truth. Je kunt dat Nulde Moment van de Waarheid natuurlijk ontkennen. En een nieuw blik accountmanagers opentrekken. Of het ZMOT maximaal benutten. Zijn jullie daar klaar voor?

Oud: outbound
Je verkoopt jezelf niet uit de crisis door of nog meer reclame te maken, via outbound marketing, of via nog meer sales op de weg. Echt succesvolle B2B bedrijven verstaan de kunst van het digitaal verleiden. Dat begint met een echt perspectief van de klant en prospect. Denken vanuit een buyer funnel in plaats van de eigen salesfunnel.

Jullie antwoorden op de vraag van prospects & klanten
En krijgt verder vorm door een niet-kopieerbare, aanstekelijke kernboodschap van waar jullie als bedrijf voor staan. Door juist ook online antwoorden op vragen voor jullie doelgroepen te bieden. Via bijvoorbeeld weblogs, whitepapers, video’s,  sympathieke email marketing en relevante e-zines. Via social media marketing daar waar nuttig, niet als Haarlemmerolie. Met een stapsgewijze aanpak om prospects warm te maken om daadwerkelijk zaken met jullie te doen. Lead nurturing dus. Dat vergt een andere kijk op sales, marketing en het beter benutten van jullie verhaal, mensen en content. Mogelijk gemaakt door een planmatige aanpak, slimmere automatisering en de juiste KPIs. Want in B2B online marketing geldt in het bijzonder: meten is weten.

Meer weten over de rol van het online kanaal voor B2B sales? Lees dan deze DutchmarQ whitepaper: ‘Is online onnodig in B2B Sales?‘. Of deel deze webpagina met je collega’s of vrienden.

Je reactie is welkom hieronder als comment, per email op info[at]dutchmarq.nl of via twitter.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *