Masterclass: Businessplan in 1 Day

Maak een superpraktisch businessplan 2022 in slechts één dag met de Vikingmethode

Beste ondernemer,

 • Wil je in 2022 een vliegende start maken?
 • Wil je meer grip op het halen van je businessambitie in 2022?
 • Schiet momenteel met de afronding van 2021 het voorbereiden van volgend jaar erbij in?

Een gezonde groei is lang niet zo moeilijk als veel ondernemers denken. Maar dan moet je wel werken met een praktisch businessplan, en niet blijven doen wat je deed.

Als je wilt weten welke elementen jouw businessplan nog mist, hoe je juist met de bestaande middelen en mensen het verschil maakt en hoe je je doelen wel haalt, gun jezelf dan deze kans.

 

In één dag de basis voor 2022


In een compacte groep collega-ondernemers ga je aan de slag met jouw businessplan. Onder begeleiding van ondernemer, commercieel strateeg en trainer Paul Hassels Mönning bouw je stap-voor-stap aan de 9 belangrijkste bouwstenen van je businessplan.

Dit programma is kort en bestaat uit één dag. Een tweetal online Q&A sessies geven je na deze dag de kans tot het stellen van gerichte vragen. Het invullen van een korte checklist en het registreren van jouw businessplan op de online omgeving zijn voldoende ter voorbereiding.

De Vikingmethode

Uit Scandinavië komen Vikings, veilige auto’s en bloedstollende thrillers. Ook ontwikkeld in het hoge noorden is de S-E-A-M methode in ondernemerschap. De Systemic Entrepreneurship Activity Method is ontwikkeld door ondernemer Yngve Dahle die in 2020 ook promoveerde op deze methodiek. Veel belangrijker dan academische erkenning: deze aanpak is inmiddels internationaal door ruim 20.000 MKB ondernemers succesvol toegepast.

Ook in Nederland deden ondernemers ervaring op met deze benadering in ondernemerschap. In april dit jaar namen 12 MKB zorgvuldig geselecteerde ondernemers deel aan een bootcamp programma van 3 weken. De groep was breed met ondernemers actief in IT, horeca en hospitality, gezondheid en professionele dienstverlening. Juist het netwerken en van elkaar leren werd hoog gewaardeerd. Hun rapportcijfer voor dit programma: een 8,7.

Herken je jezelf?

Zeg eens, herken je jezelf als ondernemer in de volgende vragen?

 • Je bent MKB ondernemer met een bewezen product in de markt
 • Je zoekt praktische hulp om na de Corona lockdown je bedrijf een nieuwe impuls voor groei en impact te geven
 • Je hebt weinig tijd, en je gelooft in een kort programma met gemotiveerde ondernemers
 • Je business heeft door COVID19 een periode gehad van stagnerende of juist pijlsnelle groei en je zoekt naar nieuwe antwoorden
 • Je staat open voor nieuwe inzichten en ideeën en wil op korte termijn komen tot een nieuw businessplan voor je bedrijf

Waarschuwing: deze training is NIET bedoeld voor:

 • Ondernemers met een kersverse KvK inschrijving
 • Ondernemers die zelfs een investering van 1 dag te veel gedoe of te lang vinden
 • Ondernemers die niet bereid zijn om kritisch naar hun eigen business te kijken
 • Angsthazen die deze pandemie als ‘perfect storm’ uitzitten en op hun handen blijven zitten
 • Conservatievelingen die het liefst blijven doen wat ze altijd deden

Trainer: Paul Hassels Mönning

Paul is ondernemer, commercieel strateeg in B2B, programmamanager, auteur en trainer. Als oprichter van dutchmarq brengt hij meer dan 25 jaar (inter)nationale werkervaring in marketing, sales en ondernemerschap en zorgt hij graag voor meer commercieel succes van B2B bedrijven.

Zijn motto’s:

 • Gras groeit niet harder als je eraan trekt
 • The devil is in the details
 • Buiten winnen begint (van) binnen

Met dutchmarq richt Paul zich op bedrijven in ICT/ High Tech, professionele dienstverlening en Energie/Duurzaamheid. Bedrijven en organisaties in B2B die de wereld slimmer, gezonder en duurzamer maken hebben daarbij zijn voorkeur.

Wat je ontdekt tijdens de masterclass ‘Businessplan in 1 Day’:

Hoe je je ambitie anders definieert. Je vervangt wensen en dromen in een businesshorizon die jou, je collega’s en klanten inspireert

Hoe je nooit meer last hebt van een papieren tijger: je weet wel, een businessplan dat in de la verdwijnt omdat de middelen tot realisatie ervan simpelweg ontbreken.

Hoe je vernieuwing praktisch handen en voeten geeft op basis van werkelijke klantvragen en bestaande klantpijn (en je daarvoor geen MBA of Harvard nodig hebt).

Hoe je je business model concreet maakt en nieuwe manieren ontdekt om de waarde die jouw bedrijf levert beter aan de m/v te brengen (en daarvoor ook betaald te krijgen).

Hoe de juiste set doelstellingen richting geeft aan de activiteiten en projecten de komende 12 maanden die er voor jouw business echt toe doen.

Waarom je dit keer wel jouw businessplan er regelmatig bijpakt om te zien of je op koers ligt (en je dat ditmaal nog leuk vindt ook).

Hoe je gaat spelen met het financieel plaatje en je gaat zien dat business boekhouden niet alleen voor stoffige accountants of kantoorklerken bedoeld is.

Wat zeggen eerdere deelnemers?

Praktisch

Wanneer: vrijdag 17 december 2021

Waar: Driebergen (Utrechtse Heuvelrug, centraal en prachtig groen gelegen)

Tijd: vanaf 8.30AM tot 4.30PM

Veiligheid: toegang met coronatoegangsbewijs

Investering: €799 ex btw

De masterclass vindt plaats op vrijdag 17 december op een centrale plek in Nederland, in Driebergen (provincie Utrecht). De masterclass wordt georganiseerd in een ruime trainingslocatie die gastvrijheid hoog in het vaandel heeft staan.

Reserveer nu je plek:Deze vragen heb je misschien nog:

Q1) Kan ik ook een collega meenemen?
A1) Ja, dat is mogelijk. Je betaalt in dat geval niet tweemaal de investering maar een bijdrage in de kosten voor ondermeer catering en trainingsmaterialen. Twee deelnemers van hetzelfde bedrijf betalen samen €999 ex btw.

Q2) Krijg ik een certificaat van deelname?
A2) Nee, een certificaat of diploma is niet de doelstelling van deze masterclass.

Q3) Kan ik de factuur ook in 2022 ontvangen en dan betalen?
A3) Ja, dat is mogelijk. Je ontvangt de factuur dan begin 2022.

Q4) Wie nemen er nog meer deel?
A4) Reken op een compacte groep MKB ondernemers, die net als jij een gezonde business drive combineren met de wil om met vakgenoten te netwerken en van hen te leren. Aan de bootcamp eerder dit jaar namen de DGAs en algemeen directeuren deel van ondermeer Vink Stands & Events, 1A First Alternative, Onemeeting (Regardz), SUGO, IT Efficiency BV, CareLyn, RSS Nanocoatings, Liage Benelux, Caterbox.nl, Luceo | Climate Impact Analytics, Movely en Waarde in Praktijk.

Q5) Hoe zit het met Corona en zo?!
A5) Er is gekozen voor een fysieke opzet juist omdat zo de interactie beter is en de kracht van het netwerken optimaal tot zijn recht komt. Uiteraard is er alle aandacht voor hygiëne, veiligheid en worden de geldende COVID-19 regels en eisen nauwkeurig ingevuld. De locatie is bijzonder goed geventileerd. Met een coronatoegangsbewijs ben je van harte welkom!

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op via email op paul@dutchmarq.com of bel met +31 34 34 209 31.