Techneco & Remeha: synergie in warmtepompen


Achtergrond

Techneco had als familiebedrijf een geheel eigen positie opgebouwd in de markt voor warmtepompen. Door te kiezen voor samenwerking en integratie in Remeha is verdere markt- en productontwikkeling nog beter mogelijk.

Aanpak

In dit tarject leverde dutchmarq de succesvolle invulling van het programmamanagement en integratie van de commerciële processen, de bestaande portfolio en het team in de Remeha organisatie. Daarnaast verzorgde dutchmarq de doorstart van een samenwerkingsverband bij de marktontwikkeling voor de levering en onderhoud van passende warmtepompen in de woningnieuwbouw.

Resultaten

Door aandacht voor de cultuur van beide bedrijven, verwachtingsmanagement en communicatie met alle betrokkenen werd de transitie succesvol en tijdig afgerond. De overgang werd positief ontvangen, met optimaal behoud van medewerkers, klanten en klanttevredenheid en met minimale disruptie in de keten. De alliantie voor betere commerciële aansluiting in de markt voor residentiële nieuwbouw kreeg een andere (project)organisatie met meer aandacht voor samenwerking, kortere lijnen en een betere besturing met zowel een stuurgroep als operationele executie.