Light World Tour: Philips Lighting B2B social media competitie

 

Philips kondigde mid 2011 de eerste van een ook in 2012 terugkerende social B2B competitie aan getiteld ‘Light World Tour’: een initiatief ontworpen om visuele inspiratie te delen in de professionele licht ontwerp community.  Individuele professionals die werken in ‘lighting design’ of hun inspiratie putten uit lichtontwerp zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de Light World Competitie. Met als inzet: het winnen van een trip rond de wereld gedurende drie maanden inclusief een bezoek aan de meest inspirerende en innovatieve lighting locaties op aarde. De winnaar deelt ervaringen tijdens deze reis door het bijhouden van een blog, foto en video uploads en via twitter. Zo groeit de social community van collega professionals en enthousiastelingen in lichtontwerp.

Deelname aan de competitie startte door het uploaden van voorbeelden van voor de deelnemer meest inspirerende licht ontwerpen. Varierend van wonderen der natuur (het Noorderlicht) tot professionale licht installaties en events zoals de Guangzhou tower of het Australische Light in Winter festival.  Diverse social media features stonden de deelnemers ter beschikking om steun via zogenaamde ‘social votes’ te verzamelen voor hun deelname. Met voor bezoekers aan de website en supporters van de deelnemers de gelegenheid om te stemmen op hun favoriete inzendingen via Twitter, Facebook and LinkedIn. Zo werd een top 10 van finalisten volledig via social media samengesteld.

Supporters en iedereen met een gedeelde passie voor licht en verlichting konden ook via de site suggesties doen voor specifieke bestemmingen aan te doen door de Light World Tour winnaar. Door het uploaden van foto’s en video’s van hun favoriete lighting sites, hielpen zij de Light World Tour om een blijvend, gedeeld ‘prentenboek’ samen te stellen met inspirerende beelden en ideeën voor de wereldwijde community van lighting professionals.

De tien deelnemers met de meeste sociale stemmen (social votes) werden daarmee ook finalisten in deze competitie waarna  een internationaal panel van experts de onder leiding van Philips Lighting Vice President en Chief Design Officer, Rogier van der Heide de winnaar bepaalde.

De prijs voor de portugese winnares in 2011 Paula Rainha: een unieke reis rond de wereld waarbij de meest inspirerende sites, installaties en festivals op het gebied van verlichting werden bezocht. De verkozen reiziger kreeg ook de kans om interviews te houden met toonaangevende designers, architecten en technology experts in lighting discipline. De reiziger verzorgde via de Light World Tour website ook een dagelijks verslag van haar ervaringen in tekst, foto’s en video’s.

Rogier van der Heide, Vice President en Chief Design Officer, Philips Lighting: “de Light World Tour is grootste kans dit jaar voor licht ontwerpers, light professionals, architecten en andere enthousiastelingen op het gebied van verlichting om visueel de beste inspiratie op het gebied van verlichting te delen die onze planeet te bieden heeft.”

Voor meer informatie en een indruk van Philips 2011 Light World Tour: zie www.lightworldtour.com.

In 2011 had Paul Hassels Monning namens DutchmarQ het privilege om als marketing programma manager samen met Philips Lighting te werken aan een nieuw social initiatief in B2B. Check de microsite voor verdere updates over de Light World Tour, of volg @PhilipsLight op twitter.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *