De Olympische Winterspelen in Sotsji zijn nog al in volle gang. Volop medailles voor Nederland en heel veel mooie emotie in de strijd om de medailles. Genoeg inspiratie voor marketeers voor nieuwe campagnes of reclames via de zogenaamde inhakers. Erg vermakelijk en inspirerend, alleen…waar blijven de B2B inhakers?

Heineken lanceerde al ruim voor de opening de Chief Oranje Officer, een soort opperfan vanuit het oranje legioen. Een rol die overigens ook na de Olympics op Heineken’s payroll blijft: “Als COO leid jij het uitzinnige Oranjelegioen van het Holland Heineken House in Sochi via Koningsdag naar het WK-voetbal in Brazilië. Hoe groot de menigte ook is en waar deze dan ook vandaan komt, je zal nooit stoppen met zingen.”

Het verzilveren van succes in een creatieve en bij het merk passende campagne ligt misschien het meest voor de hand. Dit voorbeeld van het Wereld Natuur Fonds speelde fraai in op de medailleregen voor Oranje in het eerste weekend van de Spelen.

Wereld Natuur Fonds marketing Sotchi 2014
Teleurstelling levert misschien nog creatiever uitingen. Tijdens de openingsceremonie gingen niet alle vijf de Olympische ringen open. De Russische staatstelevisie kon daarvan de lol niet in zien en liet de geslaagde generale repetitie zien aan het Russische volk. Audi en BP haakten er wel creatief op in met deze uitingen.

 

Audi Sochi 2014

BP & Olympics 2014

Koen Verweij miste net op 0,003 van een seconde het goud: tijd voor een inhaker van DHL, PostNL of DSV hoe hun service net even sneller en beter is.

Zijn het alleen de grote B2C merken en bedrijven die inhaken op Sotsji? Het nederlandse familiebedrijf en groothandel Kramp laat zien dat je ook als zakelijk bedrijf absoluut niet saai hoeft te zien in je uitingen. Kramp laat zien dat je niet per se een vele tonnen verslindende campagne zoals Manutan hoeft te verspijkeren om een succesvol typetje te lanceren. Rondom ‘Coach Boris’ worden diverse posts op twitter en facebook geplaatst. Met een knipoog naar de snelheid van Kramp’s logistieke proces en teamwerk.

KRAMP service met coach Boris

 

KRAMP bobslee team

 

Tijd voor meer inhakers in B2B wat mij betreft. Heb je andere geslaagde voorbeelden tijdens of na deze Olympische Winter Spelen? Deel ze dan als comment onderaan deze blog of op facebook. Ben je op zoek naar een haakje of nieuwe invalshoek voor jullie bedrijf? Neem dan contact op voor een eerste telefonische B2Brainstorm.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *