Welke kansen biedt video in B2B?

Talloze B2B bedrijven hebben nog geen eigen (VIMEO, YouTube) video kanaal. En maken evenmin gebruik van video op hun website, email nieuwsbrieven, blogposts of sociale media. Het lijkt erop dat de meeste business-to-business marketeers en ondernemers video al snel ’te hip’, ‘onprofessioneel’ of ‘niet geschikt voor onze branche’ vinden. Tijd voor nader onderzoek: is jouw B2B marketing mix al klaar voor video?

Onderzoek naar B2B video

B2B Marketing Magazine en ITN Productions kwamen na onderzoek onder B2B marketeers tot ondermeer deze inzichten (bekijk de video voor het complete verhaal):

  • B2B bedrijven die video actief inzetten scoren een tot 41% hogere doorklik ratio (CTR)
  • Video content wordt goed gewaardeerd: gemiddeld blijft een bezoeker 2 minuten langer op de site bij het consumeren van video content
  • 65% van executives en andere beslissers in B2B bezoeken de website van een bedrijf na het zien van een video van die organisatie

https://youtube.com/watch?v=Njm1Q2KOXpE%3Flist%3DUUg37viD-0dln-_F0pt-3yrA

Neuromarketing onderzoek: aandacht en emotie in B2B video

In 2013 voerde dutchmarq in nauwe samenwerking met het Amerikaanse bedrijf NeuroSpire een onderzoek uit naar de breinpositie van 11 B2B video’s uit de IT industrie. Video’s van HubSpot, SDL Tridion en Exact stonden daarbij centraal. Voor een samenvatting van resultaten van dit B2B neuromarketing onderzoek zie de onderstaande presentatie. Wil je het onderzoek in detail lezen, lees dan Br@inbound Marketing.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Welke content werkt in jullie branche het beste? Laat ’t hieronder als reactie op deze blogpost weten!