Zo’n 67% van B2B marketing directeuren beschouwt sociale media als een zeer tot extreem belangrijk kanaal voor interactie met klanten,  partners en andere belanghebbenden, zo toont recent onderzoek van Accenture1 aan. Tegelijkertijd geeft slechts 7% van de respondenten aan dat hun organisatie sociale media zeer sterk benut.

Accenture onderzoek
Bovendien blijkt uit dit onderzoek dat 9% van alle B2B marketing managers sociale media helemaal niet toepast. Een onderzoek van Webmarketing123 bevestigt de veel grotere betrokkenheid van B2C merken op sociale netwerken boven hun B2B broers en zussen: 12% van B2B marketers verwaarloost sociale netwerken volledig, ten opzichte van slechts 2% van alle B2C marketeers.

B2B: 3 tot 5 jaar achterstand op B2C
Volgens Accenture CRM Lead Kevin Quiring hebben B2B bedrijven en B2B marketing managers een achterstand van 3 tot 5 jaar op hun peers in B2C. “B2B marketing professionals komen er nu pas in de praktijk achter hoe lastig is om te komen tot echte online dialoog. En schrikken soms van de risico’s van toegenomen transparantie”.

Eerst tools en technologie?!
Paradoxaal genoeg schiet bijna de helft van B2B marketing managers in de reflex van ‘meer social tools en technologie’. 47% ziet dat als het antwoord op hun inspanningen in sociale media meer effectief te maken. Zo’n 41% geeft aan dat beter meten de crux is. En een bijna even groot aantal B2B marketeers benadrukt dat B2B programma’s in sociale media vooral afhangen van samenwerking in de gehele organisatie. Zeker ook tussen de commerciële disciplines marketing, verkoop en service. De kansen zijn legio voor B2B business bij het toepassen van sociale media in hun content marketing strategie. Maar blijkbaar is dat voor de gemiddelde B2B marketing of sales executive nog niet zo evident.

Wat is de belangrijkste vraag die u eerst beantwoord wilt zien om in uw B2B markt serieus werk te maken van social business?[1] Accenture Research: “Embracing Social Media in a B2B context”

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *